side_banner

Kan jeg tilføje en luftkildevarmepumpe til mit boblebad

2

Med stigningen i energipriserne over hele verden ser spabadsbrugere på måder, hvorpå de kan spare på omkostningerne ved at bruge og opvarme deres badekar. En luftkildevarmepumpe er en fantastisk måde at gøre dette på.

Som noget andet er det meget subjektivt at vælge størrelsen på din ASHP. Jeg kan dog godt lide at gøre tingene nemme, så her er min hurtige guide. For det første vil du gå efter den største luftkildevarmepumpe, der passer ind i dit budget.

 

Efter min mening er der ingen mening i at tilføje en 5KW ASHP til dit eksisterende boblebad. Selvom nogle måske er uenige, tror jeg ikke, at gevinsterne er pengene værd. Som et absolut minimum, igen, efter min mening, bør du se på en 9KW eller derover for et 4-6 personers badekar. Enhver kar større end dette, bør du være på udkig efter 12KW som minimum.

 

Air Source varmepumper går op til meget store størrelser, så hvad er den øvre grænse, jeg skal tænke på? Igen, dette er en subjektiv sag, men efter min mening behøver du ikke mere end en 24KW luftkildevarmepumpe på dit spabad.

 

Jo større pumpen er, jo hurtigere vil den varme op. Jo større pumpen er, jo mindre vil opvarmningstiden blive påvirket i køligere vejr, når ydelsen falder. Dette er grunden til, at jeg ikke tror på, at en 5KW varmepumpe er nyttig, da i de køligere måneder kan dit output falde til 2 eller 3KW.

Vælg din placering for din luftkildevarmepumpe

Det første du skal gøre er at beslutte dig for en placering til luftvarmepumpen. Du skal vælge et sted, hvor der er god luftgennemstrømning. Du skal have plads rundt om luftkildens hørepumpe, ideelt set 30 cm / 12" fra en væg.

 

Du skal sikre dig, at der ikke er noget foran ventilatoren. For eksempel kan du ikke have luftkildevarmepumpen indpakket i eller inde i et skur. Sådan fungerer de ikke. Du bør altid tjekke producentens installationsvejledninger, men som en generel regel skal du have en god luftgennemstrømning lige rundt om enheden, og de er for det meste ikke dækket eller begrænset på nogen måde.

 

Hvor meget rør har du brug for?

Dernæst skal du måle, hvor meget rør du skal bruge for at komme til og fra dit spabad. Husk, at vandet skal strømme ind i luftkildevarmepumpen, blive opvarmet og derefter løbe tilbage i spabadet. Mål afstanden til og fra spabadet til din foreslåede placering for din Air Source varmepumpe, og tilføj derefter 30 % ekstra. Dette er hvor meget rør du skal bruge.

 

Det er også en god idé at tænke på isolering af rørene, hvis de er over jorden. På denne måde kan du minimere varmetabet, når vandet bevæger sig til og fra karret.

 

Hvilken størrelse rør har jeg brug for?

Generelt på boblebade er vandledninger eller rør 2". Derfor vil jeg anbefale, at vandledningerne er 2” til og fra luftvarmepumpen. Dette for at sikre, at der er tilstrækkeligt flow til rådighed.


Indlægstid: 29-jun-2022